Sisustussuunnittelija visioi – ensi vuoden kovimmat sisustustrendit

MAANLÄHEISYYS

– Maanläheiset, murretut ja pehmeät sävyt pitävät pintansa sisustuksessa, samoin kuin boheemi, urbaani ilme, kertoo sisustussuunnittelija Linda Baki.

Sävyjen maailmassa beige on uusi harmaa! Harmaiden sävyjen rinnalle nousee yhä voimakkaammin ruskean ja beigen lämpimät ja taitetut sävyt, jotka korostavat maanläheistä tyyliä ja tuovat sisustukseen aimoannoksen lämmintä tunnelmaa.

– Yhdistä pehmeisiin hiekansävyihin esimerkiksi poltettua punaruskeaa tai sahraminkeltaista, vinkkaa Linda.

Mausteiset sävyt tuovat syvyyttä ja kerroksellisuutta sisustukseen.

Heinät ovat nousseet suosituiksi elementeiksi kodin sisustuksessa.

Heinät ovat nousseet suosituiksi elementeiksi kodin sisustuksessa.

VIHERSISUSTUS

Vihersisustus on tullut jäädäkseen! Kasvien avulla on helppo sisustaa ja luoda kodikasta tunnelmaa. Viherkasvit puhdistavat myös huoneilmaa. Runsaiden viherkasvien rinnalle ovat tulleet myös erilaiset kuivakukka-asetelmat ja heinät. Heiniä on helppo poimia suoraan luonnosta. Pampaheinien suosio on suuressa nousussa ja niitä saakin nykyään hyvin varustelluista marketeista, kukkakauppojen lisäksi. Heinistä valmistetut seinäkoristeet ovat myös yleistymässä, olisiko siinä yksi vuoden 2020 trendikkäimmistä tuotteista?

AISTIYSTÄVÄLLISYYS

– Aistiystävällisyys tilasuunnittelussa – otetaan huomioon entistä enemmän, että tilojen tulisi tukea hyvinvointiamme, kertoo Linda.

– Aistiystävällinen suunnittelu on sisustussuunnittelua, jossa huomioidaan aistit ja niiden tuomat mahdollisuudet tilan kokonaisvaltaisessa kokemisessa. Esimerkiksi kalusteiden orgaaniset, pyöreät muodot, sekä tilan vihersisustus lisäävät tilassa koettua levollisuuden ja rauhallisuuden tunnetta. Olennaista aistiystävälliselle suunnittelulle on myös tietenkin puhdas, terve sisäilma, sekä miellyttävä akustiikka ja valaistus, joka on muunneltavissa tilan erilaisiin toimintoihin himmennettävyyden kautta. Ihomme on myös suurin aistielimemme, joten tekstiilien tunnun miellyttävyys on myös tärkeä huomioida tiloja suunniteltaessa, Linda kertoo.

Suosi sisustuksessa luonnon omia materiaaleja, kuten villaa, puuta sekä rottinkia.

Suosi sisustuksessa luonnon omia materiaaleja, kuten villaa, puuta sekä rottinkia.

EKOLOGISUUS

– Ekologisuus, ylijäämämateriaalien hyödyntäminen, tuotteiden vastuullinen valmistus, vanhan tuunaus, käsityöt ja kotimaisuus. Siinä kuusi kovaa kohtaa, joita on hyvä ottaa huomioon valintojaan tehdessä, sanoo Linda.

PYÖREÄT MUODOT, KAAREVAT LINJAT

Pyöreät muodot ja kaarevat linjat, esimerkiksi ovikaaret ovat nyt trendikkäitä. Kalusteissa näkyy myös 70-luvun linjoja pehmeine ilmeineen. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät sisustusta.

Pyöreät muodot ja maanläheiset sävyt pehmentävät selkeälinjaista ja graafista sisustusta.

Pyöreät muodot ja maanläheiset sävyt pehmentävät selkeälinjaista ja graafista sisustusta.

OMA TYYLI

– Tärkeintä trendikkäässä sisustustyylissä on rentous ja kerroksellisuus, sekä oman tyylin ja persoonan esilletuonti! Omaperäinen tyyli syntyy, kun yhdistelet rohkeasti uutta ja vanhaa. Erilaisten materiaalien ja sävyjen avulla kerroksellinen tyyli on helppo luoda. Innostu myös second hand -löydöistä, vinkkaa Linda.

AIDOT MATERIAALIT

Aidot materiaalit, kuten rottinki, bambu, villa ja pellava korostuvat huonekalu – ja tekstiilivalinnoissa. Aidot luonnonmateriaalit ovat trendikkään, maanläheisen tyyliin peruspilareita.

– Pinnoissa pintansa pitävät myös aidot ja ajattomat materiaalit. Puupinnat, rottinkipunokset, paneeliseinät, etenkin rimoitukset niin seinä- kuin kattopinnoissakin ovat suosiossa. Puuverhoillut tehosteseinät tai vaikkapa rimakatot parantavat myös tilan akustiikkaa, Linda vinkkaa. Tällä hetkellä suosiossa on jo pitkään ollut vaaleat puupinnat, mutta jatkossa puunsävyt tummenevat ja tulevaisuudessa nähdäänkin mm. pähkinää ja mäntyä.

– Myös Terrazzo, mosaiikkibetoni tulee ottamaan oman paikkansa trendikkäissä materiaaleissa vuonna 2020, visioi Linda.

Luo rohkeasti omannäköisesi tyyli.

Luo rohkeasti omannäköisesi tyyli.

TRENDITIETOISEN TOP 8 MUISTILISTA

Maanläheisyys Vihersisustus Aistiystävällisyys Ekologisuus Pyöreät muodot ja kaarevat linjat Rentous, kerroksellisuus Rohkeus, oma persoonallinen tyyli Aidot ja ajattomat materiaalit

LINDAN TRENDIKKÄÄT TUOTESUOSIKIT

Fanni K Raanu villamatto | Fanni K pitsi lehtiteline | Bloomingville Bamboo riippuvalaisin | Nordlux Lilly lattiavalaisin | Skara tuoli | Bloomingville Dom rottinkituoli | Anno Aate lasivaasi | Anno Rauha lasivaasi | Affari Toulouse tyynynpäällinen | Svanefors Elise samettityynynpäällinen | | Affari Fernando tyynynpäällinen | Affari Riviera sohvapöytä M