Huhtikuun IKEA-uutuuksista hehkuu kesäinen väriloisto ja luonnonmukaiset materiaalit

Tulevana kesänä rentoudutaan ja nautitaan joutilaista hetkistä. Huhtikuun uutuudet sisältävät pussilakanoita, tyynynpäällisiä ja verhoja, joiden kuvioissa on niin tropiikin vehreyttä kuin graafisia kuvioita. Vauvoille ja teini-ikäisille löytyy nyt myös omat ajankohtaiset mallistot. Materiaaleina nähdään kestäviä ja luonnonmukaisia valintoja kuten puuvilla, villa, bambu ja kierrätetty puuvilla.

Kesän puuvillaiset lakanauutuudet tuovat herkullisen ja vehreän värimaailman makuuhuoneeseen. SKOGSFIBBLA-lakanoiden lintu- ja kasvikuviointi vangitsee trooppisen kesätunnelman. VATTENFRÄNE-lakanat huokuvat geometristä retrohenkeä. Perheen pienimmille tehty RÖRANDE-mallisto pitää sisällään puuvillaisia lakanoita ja pyyhkeitä sekä torkkupeiton. Kuvioissa seikkailevat krokotiilit ja flamingot. GRACIÖS on teini-ikäisten oma mallisto. Värikkäät graafiset kuviot sekä valokuvaprintit näkyvät matoissa, tyynynpäällisissä, samettisissa koristetyynyissä sekä lakanoissa.

Värikkäät MARTORN-verhot henkivät rentoa retrotunnelmaa kesäiseen olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Kylpyhuoneeseen kesäistä hehkua tuo turkoosi, lehtikuvioitu GATKAMOMILL-suihkuverho, jonka on 100% kierrätettyä polyesteriä. Mallistomme uusi tyylikäs GISTAD-lepotuoli sopii rentoutumiseen ja jopa päiväunien nukkumiseen. Tuoli on pitkäikäinen ja kallistusmekanismilla on 10 vuoden takuu.

SKAFTET-jalkalamppu laajalla kaarella antaa valoa tilaan, jossa ei ole tarvetta kattovalaisimelle. Valaisimeen voi yhdistää haluamansa varjostimen. SIMRISHAMN-valaisimet on tehty opaalilasista kromisilla yksityiskohdilla. Mallistosta löytyy lattia- ja kattovalaisimet sekä pöytävalaisin. STURSK-seinäkello on moderni versio kaappikellosta, joka toimii katseenvangitsijana huoneessa kuin huoneessa.

Käsityöläisten taitavaa kädenjälkeä ja luonnonmukaisia materiaaleja

Kaksipuolisissa KLARAFINA- ja MOAKAJSA-tyynynpäällisissä nähdään värikkäitä kirjailuja ja tupsuja. Tuotteet on suunniteltu yhteistyössä suunnittelija Akanksha Deon kanssa ja valmistetaan käsityönä Intiassa osana yhteiskunnallista yrittäjyyshanketta, joka tarjoaa naisyrittäjille pitkäaikaista toimeentuloa. Puuvillaisilla NÄBBFLY- ja GRIMHILD-tyynynpäällisillä saa helposti kesäistä väriä esimerkiksi olohuoneen sisustukseen.

Malliston TIPHEDE-matolla on pieni ympäristöjalanjälki. Puuvillainen, kevyt matto on tehty lankatuotannon ylijäämistä ja näin ollen sen valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan uusia raakamateriaaleja. Ruudullinen VINDERÖD-matto on villaa, joka on luonnostaan kestävää ja likaa hylkivää. Maton inspiraationa on toiminut intialainen taidemuoto rangoli. Matto on suunniteltu yhteistyössä intialaisen toisen polven kutojan Naushad Alin kanssa. Uudessa kudottujen mattojen mallistossamme tuotetietoihin lisätään kutojan nimi ja allekirjoitus.

Käsintehdyt, bambusta valmistetut MISTERFULT-valaisimet antavat lempeän, luonnollisen valon. Bambu on nopeasti kasvavaa, uusiutuvaa ja luonnossa hajoavaa materiaalia, joka tekee valaisimista entistä luonnonmukaisempia.  BUSKBO-lehtiteline on valmistettu rottingista, jonka ansiosta teline on vankka ja luonnostaan ainutlaatuinen.

Ajatonta valurautaa ja helppoa leiväntekoa

VARDAGEN-mallistomme täydentyy kesää kohti päällystämättömästä valuraudasta tehdyllä paistinpannulla ja padalla. Mustat, perinteiset pannut tuovat keittiöön rustiikkista ja rouheaa tunnelmaa. Ne sopivat täydellisesti pitkään haudutettavien ruokien valmistamiseen, sillä valurauta luovuttaa lämpöä tasaisesti.

Leivän leipominen on nyt helpompaa kuin koskaan. Uusi KNÅDA-tuotesarja sisältää helppokäyttöisiä leipäseoksia. Leipäainespussit sisältävät jyviä, siemeniä ja jauhoja, ja vaihtoehtoja on kolme erilaista: moniviljaleipä, näkkileipä ja ohut rieskaleipä. Kulhoja tai keittiövälineitä ei tarvita, sillä voit lisätä veden ja öljyn suoraan pussiin, sulkea pussin ja vaivata taikinan pussin sisällä.